Garantie en Service

Dat wij veel vertrouwen in onze producten hebben wordt ondersteund door het Politiekeurmerk “Veilig Wonen” en een garantie van 10 jaar op alle kunststof onderdelen. Voor ons is nazorg een belangrijk aspect. Wij zijn immers zelf verantwoordelijk voor zowel het basis- als eindproduct. Hierdoor kunnen wij het totaalproces op de voet volgen en eventuele problemen altijd adequaat oplossen! Tevens zijn wij de enige in de regio die niet alleen is aangesloten maar ook het VKG-keurmerk heeft bij de branche organisatie VKG en dat geeft extra zekerheid.

Onderhoud

In ons grillige klimaat staan kozijnen bloot aan allerlei extreme weersinvloeden. Voor een kozijn van Aarnink is dat geen enkel probleem, want onze kozijnen zijn bestand tegen weer en wind, jaar in jaar uit. Kostbare en tijdrovende schilderbeurten behoren tot het verleden. Af en toe eenvoudig schoonmaken en uw kozijnen blijven fonkelnieuw.

Onderhouds- en reinigingsvoorschriften kunststof kozijnen e.e.a. conform het VKG-Kwaliteitshandboek

Behoud uiterlijk
Hoewel onder normale omstandigheden kunststof gevelelementen niet door milieu invloeden worden aangetast dient men wel rekening te houden met enig onderhoud voor het schoonmaken van de kunststof gevelelementen, de dichtingen en het hang- en sluitwerk.

Reinigingsmiddelen 
Reinigen van kunststof gevelelementen is uiterst eenvoudig. De kozijnen worden gewoon gewassen met behulp van een zachte vochtige spons, eventueel doordrenkt met een niet-schurend huishoudelijk reinigingsmiddel op waterbasis (niet op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater).

Niet toegestaan is het gebruik van schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white spirit en dergelijke. Reinigen met een hogedrukinstallatie en/of stoomreiniger kan schade veroorzaken.

Nooit de kozijnen droog reinigen teneinde krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen.

Levensduur en esthetische kwaliteit 
De levensduur wordt negatief beïnvloed door vuil en vocht, door inwerking van zuren, zouten en andere agressieve stoffen. Daarom is voor behoud van levensduur tijdig reinigen noodzakelijk. Bij het wassen van het glas moet voorkomen worden dat vervuild waswater achterblijft op de profilering van de ramen en kozijnen. Daarom moet het wassen van het glas de omliggende profileren worden mee gewassen.

Ventilatieroosters 
Ventilatieroosters dienen minimaal eenmaal per jaar inwendig volgens de reinigingsvoorschriften van de fabrikant te worden gereinigd. Voor reiniging aan de buitenzijde van de ventilatierooster dient hetzelfde reinigingsfrequentie aangehouden te worden als van de gehele gevelelementen.

Klik hier voor het PDF document

Wij wensen u veel gebruiksgemak en woonplezier toe!

Adres

Paderbornstraat 2
7418 BP Deventer
Tel.: 0570-676600

- Leveringsvoorwaarden particulier
- Leveringsvoorwaarden zakelijk

Openingstijden

Werkdagen: 08.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur tot 16.00 uur, alleen op afspraak.
Ons emailadres: info@aarnink.nl


- Privacyverklaring